Seef

Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL)

Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL):

 

Wij vinden het erg belangrijk dat onze leerlingen op de hoogte zijn van de gevaren in het verkeer en dat ze de verkeersregels goed kennen. Onze school is dan ook in het bezit van het Drents verkeersveiligheidslabel.

Voor onze verkeerseducatie maken wij in de groepen 3 t/m 8 gebruik van de verkeerskranten van Veilig Verkeer Nederland. In de groepen 1/2 maken wij hiervoor gebruik van de materialen van ‘Leer in het verkeer’. De lessen worden om de week gegeven in alle groepen.

Als aanvulling op de standaardlessen, hebben wij tevens ieder schooljaar een aantal verkeersprojecten en of verkeersthema's. Deze hebben allen te maken met de bewustwording van verkeersveiligheid en de rol van hun eigen gedrag in het verkeer.

 

Deze projecten en/of thema's zijn:

- Van 8 naar 1 (met groep 8 op de fiets naar het VO)

- Verkeersexamen VVN (theorie en praktijk)

- Jaarlijkse fietscontrole door VVN voor alle groepen

- Dode hoek project / Voorlichting Qbuzz

- Thema projecten (o.a. Streetwise)

- Verkeersvoorstellingen (o.a. Stop!licht)

 

Onze school is in het bezit van het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL), omdat we het van belang vinden dat we de noodzaak van een goede verkeersveiligheid uitstralen naar de buurt en naar ouders. Onze verkeerswerkgroep bestaat uit een ouder (Nathalie Hoving), twee leerkrachten (meester Anton en juf Kimberley) en de directeur (meester Mark). Voor vragen over verkeer of verkeersveiligheid kunt u bij een van hen terecht.