Bibliotheek

Bibliotheek

Lezen is erg belangrijk voor een goede ontwikkeling. Wij winden het dan ook erg belangrijk dat onze leerlingen de mogelijkheid hebben om de mogelijkheid te krijgen om iets te lezen wat ze leuk vinden. Op de Kardinaal Alfrinkschool hebben we daarom een eigen bibliotheek met de nieuwste boeken. Ieder schooljaar wordt de boekencollectie ververst en/of uitgebreid. De leerlingen krijgen dagelijks de mogelijkheid om boeken te ruilen in de schoolbibliotheek. De boeken die worden geleend blijven op school. In samenwerking met Facet (de bibliotheek) kunnen we onze boekencollectie tijdelijk uitbreiden met project- en/of themabakken.

Bibliobus en kleuterlezen

Op vrijdagochtend komt, voor de groepen 3 tot en met 8, de bibliobus van Facet op school. De leerlingen van groep 3 krijgen hiervoor kosteloos een biebpas, die ze hun hele schoolloopbaan kunnen gebruiken. De boeken die geleend worden bij de bibliobus mogen de leerlingen mee naar huis nemen. Na twee weken (of eerder) kunnen ze deze weer ruilen.

Bij de groepen 1 t/m 2 is er standaard een bak met prentenboeken van Facet in elke groep. Op maandag is de kleuterbieb in de schoolbibliotheek. De kleuter mogen hier een boek uitkiezen dat ze een week mee naar huis mogen nemen in hun eigen boekentas.