Centrum voor Jeugd en Gezin

De eerste dagen van een kind op een basisschool zijn altijd spannend, maar één ding is zeker: de komende 8 jaar brengt een kind een groot deel van de tijd op school door met leren, spelen, vrienden maken en een basis leggen voor de rest van het leven. Ouders spelen hierin een belangrijke rol. De eerste 4 jaar groeit een kind heel snel. Daarna gaat het wat langzamer. Gemiddeld groeit een kind van 4 tot 12 jaar tussen de 55 en 75 centimeter en wordt het ongeveer 25 kilo zwaarder. Er verandert dus veel!

Voor ouders is het boeiend om hun kind te zien opgroeien en ontwikkelen. De meeste ouders genieten van elke ontwikkelingsfase en meestal verloopt het gelukkig probleemloos. Wanneer dit proces anders loopt dan de verwachting, biedt het CJG uitkomst.

Op de website staat informatie over diverse stadia in de groei en ontwikkeling van het kind, bijvoorbeeld over de lichamelijke ontwikkeling, de verstandelijke ontwikkeling en ook de sociaal-emotionele ontwikkeling. U vindt op de website ook welke CJG-vestiging het dichtst bij u de in de buurt zit.